دارون عجم اوغلو نویسندهی کتاب پرفروش چرا ملتها شکست میخورند و سایمون جانسون مولفِ کتاب پرفروش ۱۳ بانکدار ، در کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی ، تفسیری جسورانه از اقتصاد و تاریخ ارائه میدهند که اساساً دید خواننده به جهان را دیگرگون خواهد کرد.
قدرت و پیشرفت : تلاش هزار ساله برای دستیابی به فناوری و رفاه
کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی به ما میگوید هزار سال تاریخ و شواهد معاصر یک چیز را روشن میکند: پیشرفت ما، به آنچه از تکنولوژی برمیگزینیم، وابسته است.
شیوههای نوین سیاستگزاری در حوزههای تولید و ارتباطات دو سرانجام خواهد داشت: یا در خدمت منافع اقلیتی از نخبگان خواهد بود یا بنیادی برای رفاه عمومی گسترده ایجاد خواهد کرد.
در کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی میخوانیم که پیشرفتهای تکنولوژیکی در حوزۀ کشاورزی در قرون وسطای اروپا ثروتی بزرگ را به نفعِ اشراف حاصل آورد و از آن ثروت برای ساخت کلیساهای بزرگ بهرهگیری شد. در همان حال اما دهقانان بر لبۀ پرتگاه فقر گام برمیداشتند. صد سال اول صنعتیشدن در انگلستان، با خود رکودِ درآمد را برای کارگران به ارمغان آورد و در سراسرِ جهانِ امروز نیز تکنولوژیهای دیجیتال و هوش مصنوعی، شغل و دموکراسی را از طریق شکلگیری مفرط اتوماسیون، جمعآوری دادههای عظیم و نظارتِ مداخلهگرانه تضعیف میکنند.
بدون نظر! اولین نفر باشید